Jelöltlistára került – J. Goldenlane: Térdig sárban

2019-ben jelent meg, de csak némi késedelemmel vettük észre, hogy J. Goldenlane: Térdig sárban című regénye tökéletesen megfelel a jelölés feltételeinek: a Napnak fénye-ciklus korábbi köteteivel ellentétben egyértelműen nem ifjúsági regény. Ennek megfelelően utólag felkerült a 2019-es sci-fi jelöltlistára.


Delta Vision Kiadó
Puhatáblás
464 oldal
ISBN: 9789633953136

A könyv adatlapja a Molyon

A könyv adatlapja a Goodreads-en

A könyv a kiadó honlapján

Fülszöveg:

Alicia Star csak szórakozni érkezik Kanadába; kaszinózgatni, pofára ejteni pár balekot, kipróbálni néhány trükköt. Mi baj lehetne ebből?

Nos, ez az a kérdés, amit feltenni sem érdemes.

Alicia hamarosan azon veszi észre magát, hogy egy kedélyes maffiafőnök cibálja át az országon, ami „a Washington-krátertől a Yukonig egyadta radioaktív mocsár”. Ráadásul közben többen is lőnek rá, de természetesen felveszi a ritmust, és bedob mindent, amit zavaros ifjúsága alatt tanult. A helyi gengszterek egymás után kénytelenek szembenézni az esetlegesen nagykorú, feltehetőleg kínai, talán zsoldos, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy szélhámos lánnyal.

Ő pedig töretlenül élvezi a játszmát, amit ez alkalommal az előkelő, kifinomult Kanadában játszanak, csillogó ledfényes kaszinókban – és térdig sárban.

A Napnak fénye-ciklus negyedik kötetében Goldenlane hozza a szokott formáját, bár ez alkalommal ebbe egészen kevesen halnak bele.

Hozzászólás