2021-es sci-fi jelöltlista

Ez a lista azokat a 2021-ben magyarul megjelent sci-fi regényeket (és egymással összefüggő novellákból vagy kisregényekből álló köteteket) tartalmazza, amelyek megfelelnek a jelölés feltételeinek. Az SFF Vektor zsűrije ezekből a regényekből választja majd ki a 2021-es ajánlóban szereplő regényeket.

Természetesen mi sem veszünk észre mindent, így előfordul, hogy egyes regények kimaradnak a gyűjtésünkből – ha van olyan könyv, ami már megjelent, és megfelel a jelölés feltételeinek, ám mégsem szerepel ezen az oldalon, jelezzétek az sfflista@gmail.com címen.

Már megjelent regények

Besorolásra váró regények

Ezek azok a regények, amelyek a zsűri látókörébe kerültek, de olvasás nélkül nem sikerült eldöntenünk, hogy beleférnek-e a jelöltlista kereteibe. Ilyen könyvek azok, amiknél nem egyértelmű, hogy sci-fi vagy fantasy (vagy hogy egyáltalán zsánermű-e) az adott regény, illetve megfelel-e a jelölés feltételeinek.

Ezeket a könyveket a hivatalos jelöltlistára kerülés előtt több (könyvenként legalább 3) zsűritag elolvassa, és az ő véleményük alapján kerülnek fel a megfelelő jelöltlistára.

Hank Green: A csodálatosan őrült vállalkozás

Hank Green: A csodálatosan őrült vállalkozás


A könyv adatlapja a Molyon
A könyv adatlapja a kiadó honlapján