Fantasyolvasóknak ajánljuk 2018

Ahogy az elmúlt években, úgy most is fontosnak tartjuk, hogy a tavalyi legjobb sci-fi és fantasy regények és kisprózák mellett a zsánerolvasó közönség figyelmét felhívjuk olyan könyvekre is, amik a jelöltlistán lévő címeken túl még érdekesek lehetnek a számukra. Ezek lehetnek határterületen mozgó regények, de ugyanígy osztott világ kiadványok, újrakiadások vagy ifjúsági művek, amelyek ugyan kimaradnak az ajánlólistánk alapját képező gyűjtésből, ennek ellenére nagyon szerettük őket, és másoknak is szívesen ajánlanánk ezeket.

A Fumax Kiadó az évet egy igen egyedi kisregénnyel kezdte: Seanan McGuire Minden szív kaput nyit című young adult művét olvasva igen különös világba nyerhettek betekintést az érdeklődők.

így kell felnövéstörténet-fantasyt írni anélkül, hogy elcsépelt elemekből építkeznénk

Gaura_Ágnes értékelése a Molyon

Szintén az ifjúsági vonalat erősíti Christelle Dabos A tükörjáró sorozatának második kötete, a Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban.

Olyan különleges érzékkel adagolja az írónő a kalandot és az izgalmat, némi csipetnyi romantikával fűszerezve, hogy csak ámulok és bámulok.

tinuviel89 értékelése a Molyon

Ugyan a MAGUS-regényeket, miután osztott világba tartozó művekről van szó, nem vesszük fel a jelöltlistára, de 2018-ban több érdekes, ebbe a sorozatba tartozó könyv is napvilágot látott a Delta Vision Kiadónál.

Malcolm J. Huntnak a Szörnyek családja már a harmadik regénye, és ezúttal is olyan kötetről van szó, melyhez nem szükséges tökéletesen ismerni a MAGUS világát, vagyis minden fantasy-rajongónak érdemes egy pillantást vetni erre a kötetre.

jól vegyíti az intrikus és a kalandozós, a sötéten cinikus és az (anti)hősies magus-regények jellemzőit

Noro értékelése a Molyon

A tavalyi könyvfesztivál izgalmas híre volt, hogy Raoul Renier két évtized után folytatta a klasszikus elbeszélését: ebből lett a Krán című kötet.

tele van olyan elborult ötletekkel, amiért nagyra kell értékelni az elmét, amelyből ezek kiszabadultak, és a magam részéről élveztem az író furcsa, kifacsart humorérzékét is

vicomte értékelése a Molyon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s