Hamarosan érkeznek a tavalyi legjobbak!

Bár 2020 sok szempontból nem alakult jól, és a járvány a mi életünket is megbolygatta, idén már ötödik alkalommal fogjuk összegezni, melyik sci-fi és fantasy könyveket tartottuk a legjobbaknak az előző évből. Úgy döntöttünk, hogy bár a könyves események (Könyvfesztivál és Könyvhét) elmaradtak, mi ezekhez, pontosabban a Könyvhét tervezett időpontjához igazítjuk a 2019-es termésről szóló posztjainkat.

Elsőként a közönségszavazás indul június elsején, ahol az olvasók kiválaszthatják kedvenceiket a tavalyi kötetek közül. A szavazás egy hónapig tart, és reméljük minél többen részt vesznek majd benne.

Külön bejegyzésekben mutatjuk majd be a tavalyi év legizgalmasabb novellásköteteit, antológiáit és kisregényeit, illetve néhány könyvet, amit a fantasztikum határterületeiről válogattunk össze. Ezek ugyan nem szerepelnek a jelöltlistákon, de mindenképpen szeretnénk az olvasók figyelmébe ajánlani őket.

Mivel célunk, hogy az SFF Vektor folyamatosan fejlődjön, és egyre jobbá alakuljon, ezért idén változtatunk az eredmények formátumán, és már nem egyszerűen egy tízes ajánlólistát fogunk közzétenni. Továbbra is szeretnénk felhívni a figyelmet a legizgalmasabb, legérdekesebb, a fantasztikum iránt érdeklődő olvasók számára leginkább ajánlott kötetekre, ugyanakkor már az elmúlt években is éreztük, akadnak olyan regények, amik még az ilyen könyvek közül is kiemelkednek. Ezért úgy döntöttünk, hogy 2020-tól létrehozzuk az Év Könyve(i) kategóriát. A sci-fi és fantasy zsűri szavazatai alapján első körben 2019 kiemelkedő könyveiből állítunk össze egy ajánlólistát, ami egyfajta shortlistként funkcionál , második körben pedig kihirdetjük “az év könyveit”: azokat a sci-fi és fantasy regényeket, amikről úgy gondoljuk, megérdemelten nevezhetők a hazai SFF kiadás legjobbjainak. 

Reméljük, élvezettel fogjátok olvasni a gyűjtéseinket; mi nagyon élveztük a munkát, miközben végigolvastuk magunkat 2019 megjelenésein. Hamarosan jelentkezünk a közönségszavazással, addig is kövessetek minket molyon és facebookon!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s